De nieuwe barcelona voetbalshirt 2023-2024 wordt vernieuwd

De eerste details van de kit van FC Barcelona voor het seizoen 2023-2024 van volgend jaar zijn al bekend, ook al is het seizoen 2022-2023 nog niet voorbij. La Gazzetta dello Sport heeft informatie onthuld over het ontwerp van de thuis- en uittenues, hoewel het nog niet om de definitieve modellen gaat. De nieuwe tenues vormen een radicale verandering, net zoals ze proberen terug te keren naar de oorsprong en het verleden van de club.

De thuistrui, blaugrana en klassiek. een paar jaar nadat de Barça-trui verschillende tinten blauw en rood, innovatieve strepen en andere onorthodoxe elementen bevatte, brengt de eerste trui van het seizoen 2023-2024 de meest klassieke ontwerpen uit het geheugen terug. Een terugkeer naar de oorspronkelijke azulgrana, met dezelfde verticale strepen, in dit geval slechts drie. Een opvallende verandering is dat het Barça schild en het Nike logo niet langer aan weerszijden van de borst staan, maar in het midden.

Een van de meest verrassende en mogelijk aanstootgevende nieuwigheden voor sommige Barca-fans is dat het uitshirt de iconische kleur van de eeuwige rivalen zal hebben, namelijk het wit van Real Madrid. Bovendien zal het voetbalshirts volgens La Gazzetta dello Sport geen andere details hebben dan puur wit. De derde kit van het seizoen is parelgrijs, bijna wit, maar met een enorm Barca-kruis in het midden. Er zij aan herinnerd dat voormalig voorzitter Josep Maria Bartomeu een voorstel voor een wit shirt met een rood Sint-Joriskruis afwees, omdat dat drie of vier seizoenen geleden de kleuren van Real Madrid waren.

Hoe schokkend ze in sommige opzichten ook mogen zijn, beide goedkope voetbalshirts zijn een echte terugkeer naar de oorsprong van de club. Het eerste shirt heeft het meest voorkomende streepdesign in de geschiedenis van Barça. In de beginjaren waren de shirts van Barça verdeeld, wat inhield dat de ene helft blauw en de andere helft rood was. Sinds de invoering van de strepen in 1910 bestonden de strepen echter uit drie en dat bleef zo tot in de jaren negentig. Anderzijds was wit in het verleden heel gewoon als kleur van het tweede shirt, waarmee in het seizoen 1951-1952 de Latin Cup werd gewonnen en dat in de jaren zeventig zelfs door Johan Cruyff werd gedragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *