Castlereagh clothing sponsort feyenoord tenue van 2023-2024

Castore Sportswear is vanaf het seizoen 2023-2024 kledingsponsor van Feyenoord, zo meldt de vaak goed geïnformeerde Feyenoord-pers 1908. De club en het Britse sportmerk kondigden snel aan dat de twee partijen een contract voor minstens zes seizoenen zouden tekenen.

Dit betekent dat Castore de tenues en trainingskleding van de ploeg uit Rotterdam niet zal leveren tot tenminste de zomer van 2029. De reden waarom het contract volgend seizoen niet wordt verlengd, is dat het contract met de huidige kledingsponsor Adidas nog loopt tot eind juni 2023. Adidas is sinds 2014 kledingsponsor van Feyenoord, na eerder van 1990-2000 en gedurende 1978 – 1983.

Castore Sportswear is het nieuwe merk van de voetbalnatie. Het merk van de Britse broers Philip en Tom Beahon is sinds vorig seizoen de kledingsponsor van Rangers en Newcastle United en wil meer clubs in Europa aantrekken. Het merk heeft ook contracten met de British Tennis Association, verschillende nationale cricketteams en sponsort de Australische en Engelse rugbyteams.

Het contract met Castlereagh geeft Feyenoord meer mogelijkheden. Het contract levert Feyenoord naar verluidt minstens 8 miljoen dollar per seizoen op (de hoogste sponsoring ooit voor de club) en de ploeg uit Rotterdam krijgt grote inspraak in het ontwerp van de nieuwe tenues. Bovendien heeft Feyenoord bedongen dat Castlereagh minimaal drie seizoenen geen samenwerkingsverband mag aangaan met aartsrivalen Ajax en Eindhoven.

Zodra de deal tussen Feyenoord en Castlereagh officieel is, krijgen we in ieder geval weer nieuws. Of Feyenoord ook een nieuwe shirtsponsor krijgt voor 2023-2024 is de vraag. Het contract met EuroParcs, de huidige shirtsponsor van de Rotterdammers, loopt tot de zomer van 2023. Klik voor meer informatie over feyenoord tenue.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *